• 0315 631118
  • 06 51837201
  • info@voegbedrijfschepers.nl
  • Delweg 28, 7071 XP Ulft

Hieronder volgen de meest voorkomende voegsoorten.

 

BORSTELVOEG (ook wel “kamwerk” of “platvol” genoemd):
De borstelvoeg is het meest voordelig. Toch kan er door de vakman een goede kwaliteit behaald worden. De borstelvoeg heeft een licht ruw oppervlak waardoor aanhechting van vuil sneller zal optreden.
DOORGESTREKEN VOEG (ook wel “platvol”of “glad”genoemd):
De doorgestreken voeg is duurzamer. De vakman brengt deze voeg zo aan dat deze voeg een licht waterkerend oppervlak krijgt. De doorgestreken voeg zit gelijk met het zichtvlak van de steen en heeft een glad oppervlak. Vuil zal zich minder snel hechten dan aan een borstelvoeg.
GLAD, LICHT VERDIEPT (terug liggende voeg):
De gladde licht verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de doorgestreken voeg (zie boven) alleen ligt de voeg 1 tot 2 mm achter het zichtvlak van de steen.
GLAD, VERDIEPT (verdiept doorgestreken)
De glad verdiepte voeg is in principe hetzelfde als de doorgestreken voeg en de glad, licht verdiepte voeg, maar deze voeg ligt 2 tot 5 mm achter het zichtvlak van de steen.
SCHADUWVOEG
De schaduwvoeg is een voeg waarbij de lintvoeg boven verder terug ligt dan onder waardoor er een hellend oppervlak ontstaat. Op deze manier wordt hemelwater sneller langs de muur afgevoerd. De onderzijde van de voeg ligt gelijk aan het zichtvlak van de steen. De schaduwvoeg heeft een glad oppervlak.
DAGGESTREEP (daggesnede)

De Daggestreep voeg is een eenvoudige uitvoering van de ‘Snijvoeg’. Bij de Daggestreep voeg worden de kanten niet gesneden, maar wordt er één snede gemaakt in het midden van de lintvoeg.

Soms wordt er voor gekozen om de stootvoegen wél te snijden Dit gebeurt altijd in overleg met de opdrachtgever.

KNIPVOEG (knipwerk)
De knipvoeg is een ambachtelijke voeg welke veelal bij monumentale panden/gevels wordt toegepast. Deze voeg wordt met een speciale mortel gezet, zit buiten het zichtvlak van de steen en wordt gesneden met een facet randje.
SNIJVOEG (snijwerk)
De snijvoeg is hetzelfde als de knipvoeg alleen is de voeg gelijk aan het zichtvlak van de steen.
 
© Copyright 2016 Website door Frank Brinks Online resultaat